loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF
Ínyencségek
NYÁRÁDMENTÉN

Jó ha tudod

http://www.halaszcsarda.ro

 

A Halászcsárda Vármező szívében várja vendégeit egy nem mindennapi környezetben.

A csárda egyik fő pillére a Lokodi családban generációra visszatekintő haltenyésztés, amely a hagyományok tiszteletére és a szakértelemre épül. Ennek egyik gyümölcse a vármezei sült pisztráng, amely számos belföldi és külföldi vendégnek ad okot gyakori visszatérésre.

Amerikai álom a Nyárád mentén

A vármezei pisztrángtenyészet és a köréje kiépült vendéglátás egy igazi „amerikai álom” története. Az 1896-ban Vármezőn született Lokodi Gergelyt az első világháború Olaszországba sodorja, a Doberdói csatatérre. Valahol itt, Észak-Olaszországban lát életében először pisztrángtenyészetet. Megszületik az álom, melyet hazatérte után meg is valósít. Ötlete, vállalkozása annyira egyedülálló és merész szülőföldjén, hogy falustársai azt terjesztik róla, eszét vesztette a háborúban. Ám Gergely bácsinak lett igaza. Korabeli nyugták tanúsága szerint halaiért nemcsak Budapestről, de Bukarestből is eljöttek a kereskedők, egész évre leszerződték az árut úgy, hogy előre ki is fizették. A vonattal, jégen, faládában szállított vármezei halak egy nap alatt eljutottak a két főváros piacaira. 1994-ben épül fel a mai vendéglő magját képező első épület. 2009-ben nyílik meg az újjáépült Halászcsárda, mellette pedig szálláshelyek épülnek. Napjainkban a tavak és az étterem a falu és talán a Nyárád mente legismertebb, leglátogatottabb vendéglátóhelye. Érdemes itt horogra akadni!
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Kulináris kényeztetések

A Halászcsárda Vármező szívében várja vendégeit egy nem mindennapi környezetben. A csárda egyik fő pillére a Lokodi családban generációra visszatekintő haltenyésztés, amely a hagyományok tiszteletére és a szakértelemre épül. Ennek egyik gyümölcse a vármezei sült pisztráng, amely számos belföldi és külföldi vendégnek ad okot gyakori visszatérésre.