loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

menu 226 menugroup

Turisztikai szolgáltatók

Szabadidő, szórakozás

Ajánlatok

Dózsa György
NYÁRÁDMENTÉN

Tudtad-e hogy?

Falvak: Dózsa György (Lukafafalva), Luka-Ilencfalva, Nagyteremi, Lőrincfalva, Teremiújfalu
Népesség: 2982 fő (2011)
GPS koordináta: 46°28′0″N 24°30′0″E
Website: www.gheorghedoja.ro

Bemutatkozik: - Dózsa György

Dózsa György községet öt falusi település alkotja,Luka-Ilencfalva,Nagyteremi,Lőrincfalva és Teremiújfalu, amelyek formailag útmenti települések, lakoságuk számát tekintve pedig a közepes nagyságú falusi települések csoportjához tartoznak.


A község központja Luka-Ilencfalva, Marosvásárhelytől 16 km-re található Dél- nyugati irányban ,Vásárhelyről az E60-as nemzetközi útvonalon, illetve Nyárádtőtől a 151D útszakaszon érhetjük el. Luka-Ilencfalva első említése 1331-ből való és a hagyomány szerint Lukafalvát, egy Lukács nevű szent életű emberről nevezték el, aki templomot épített a mostani községközpont helyén, illetve Ilencfalva esetében vagy egy Ilend nevű telepes a névadó ,esetleg eredetileg kilenc telepes család alkotta a mai település középkori magvát.

Éredekességként meg kell említenünk, hogy az 50-es években erőszakos és mesterséges névváltoztatás történt, akkor kapta Luka-Ilencfalva a Dózsa György nevet politikai megfontolásokból, egyébként semmi köze a középkori történelmi személyiséghez. A két falu lakói azonban nagyon ragaszkodnak az eredeti megnevezésekhez.

Szolgáltatások - Dózsa György

Látnivalók - Dózsa György

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Dózsa György

A lakosság fő foglalkozása Dózsa Györgyön a mezőgazdaság, a zöldségtermesztés. Ezért is nevezték el Murokországnak e vidéket.