loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Kopjafás helységnévtáblákat helyeztek el a Felső-Nyárád mentén

Vissza a hírekhez

Az új településjelző táblákat Nyárádremete község bejáratainál helyezték el a napokban. Az alkotások Török László, nagyernyei fafaragó mester tervei alapján készültek el. Az oszlopokat Nyulas Zoltán, Siklodi Ferenc nyárádremetei mesteremberek és a Nyárád KFT munkájának felajánlása révén sikerült kivitelezni.

A három oszlop külön-külön a következő jelentéssel bír:

 • bal felől, az első oszlop a férfi oldal jelképe, ezért koronás, Árpád királynak a Kárpát-medencébe való visszajöttét jelzi, a koronában a háromszög ugyanakkor a szentháromság egységét, rendjét is
 • a középső oszlop a körkereszt, Krisztus kereszt, ami egybetartja az embert, családot, nemzetet. Ez a világosság jele, háromszor jelenik meg a szellem-lélek-test szintjén.
 • a harmadik oszlop a női oldal jelképe: tulipán, a túli pont, ami a túlvilágra is mutat. Virág a világban: a nyaki rész utáni végtelen vonal egy nyolcas formájában virágot rajzol ki (szívtájékon), alatta a gömb a mennyei és a földi világ találkozási pontja, a születés helye.

Emellett a község neve is olvasható két nyelven, illetve rovás írással.

 

 

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Kopjafás helységnévtáblákat helyeztek el a Felső-Nyárád mentén

Az új településjelző táblákat Nyárádremete község bejáratainál helyezték el a napokban. Az alkotások Török László, nagyernyei fafaragó mester tervei alapján készültek el. Az oszlopokat Nyulas Zoltán, Siklodi Ferenc nyárádremetei mesteremberek és a Nyárád KFT munkájának felajánlása révén sikerült kivitelezni. A három oszlop külön-külön a következő jelentéssel bír: bal felől, az első oszlop a férfi oldal jelképe, ezért koronás, Árpád királynak a Kárpát-medencébe való visszajöttét jelzi, a koronában a háromszög ugyanakkor a szentháromság egységét, rendjét is a középső oszlop a körkereszt, Krisztus kereszt, ami egybetartja az embert, családot, nemzetet. Ez a világosság jele, háromszor jelenik meg a szellem-lélek-test szintjén. a harmadik oszlop a női oldal jelképe: tulipán, a túli pont, ami a túlvilágra is mutat. Virág a világban: a nyaki rész utáni végtelen vonal egy nyolcas formájában virágot rajzol ki (szívtájékon), alatta a gömb a mennyei és a földi világ találkozási pontja, a születés helye. Emellett a község neve is olvasható két nyelven, illetve rovás írással.