loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Áldozócsütörtök, Nyárádremete búcsú ünnepe

Vissza a hírekhez

A nyárádremetei katolikus egyházközösség a tegnapi napon ülte a templom búcsúját. A szentmisét összesen 12 pap celebrálta, ők Marosvásárhelyről, a többiek pedig Marosszentgyörgyről, Nyárádselyéből, Kálból, Jobbágyfalváról, Jobbágytelkéről, Deményházáról, Köszvényesről, Szovátáról illetve Kolozsvárról érkeztek. A kolozsvári ortodox metropolita katedrálistól érkezett Benedict atya érdekes színfolja volt az eseménynek, csakúgy mint a Szovátáról érkezett huszárok.

A szentföld településeinek egyike Nyárádremete, ahol köztudottan a katolikus egyház ünnepeit ülik a helyi székelyek. Napjaink búcsú ünnepei alkalmával is megtelik a templom, hazajönnek az elszármazott rokonok, meghívást kapnak az ismerősök, barátok. A szentmisét követően búcsúfiát vesznek és ünnepi ebédet ülnek. A templom búcsúja segít a mai embernek lelassítani a hétköznapi rohangálásban, elgondolkodni a lelkivilágát, ősei hagyományát illetően. 

 

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Áldozócsütörtök, Nyárádremete búcsú ünnepe

A nyárádremetei katolikus egyházközösség a tegnapi napon ülte a templom búcsúját. A szentmisét összesen 12 pap celebrálta, ők Marosvásárhelyről, a többiek pedig Marosszentgyörgyről, Nyárádselyéből, Kálból, Jobbágyfalváról, Jobbágytelkéről, Deményházáról, Köszvényesről, Szovátáról illetve Kolozsvárról érkeztek. A kolozsvári ortodox metropolita katedrálistól érkezett Benedict atya érdekes színfolja volt az eseménynek, csakúgy mint a Szovátáról érkezett huszárok. A szentföld településeinek egyike Nyárádremete, ahol köztudottan a katolikus egyház ünnepeit ülik a helyi székelyek. Napjaink búcsú ünnepei alkalmával is megtelik a templom, hazajönnek az elszármazott rokonok, meghívást kapnak az ismerősök, barátok. A szentmisét követően búcsúfiát vesznek és ünnepi ebédet ülnek. A templom búcsúja segít a mai embernek lelassítani a hétköznapi rohangálásban, elgondolkodni a lelkivilágát, ősei hagyományát illetően.