loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF
Kultúra és természet harmóniája
NYÁRÁDMENTÉN

Jó ha tudod

 

Római fesztivál

A Felső-Nyárádmente területét észak-dél irányban szeli át a Római birodalom határvonala, mely Dácia tartomány létrehozásával, a 2. század elején jön létre, és mintegy 150 évig képezi a provincia és egyben a birodalom határát. A mikházi segédcsapat táborban állomásozott a Cohors I Augusta Ituraeorum és ennek szomszédságában alakult ki az a civil település, melynek a fürdőépületét is beazonosították. A tábor vonzáskörébe tartozott a Szakadát vári és a Tompa tetői őrtorony, melyek célja a tartományba vezető fő útvonalak ellenőrzése volt. A Nyárád mentén (nyugati irányban) hosszasan követhető az a római út, mely Mikházát a Maros völgyével köthette össze.

Bekecsi napok

2005-ben kezdeményezte a torboszlói kopjás lófő székelyek kicsiny csapata és vezetőjük, Simon András. Célja a lovas kultúra éltetése, valamint megemlékezni a bekecsi világháborús eseményekre.
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Kultúrák és természet harmóniája

A falusi emberek lételeme a természetközeliség. Kultúrájuk harmonikusan kapcsolódik a környezetük adta lehetőségekhez.