loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

menu 226 menugroup

Turisztikai szolgáltatók

Szabadidő, szórakozás

Ajánlatok

Koronka
NYÁRÁDMENTÉN

Tudtad-e hogy?

Koronkában, Szabó Péter műhelyében készült el az a fábol készült csodaautó, amely a 2015-ös Frankfurti Autószalon egyik szenzációja volt. A gépkocsi karosszériájának elkészítéséhez Szabó Péter legnagyobbrészt kőrisfát használt, amit rendkívüli pontossággal faragott ki, csiszolt és lakkozott, majd egy Ford Taunus alvázára szerelte. A meghajtást ugyancsak egy benzines Taunus-motor biztosítja.

 

Kíváncsi vagy Júliára?

Bemutatkozik: - Koronka

Koronka község Marosvásárhelytől délkeletre, mintegy 4 km távolságra fekszik, a megyeközpont nagyvárosi övezetéhez tartozik. A falut átszeli az E60-as európai út. A községhez tartozik Koronka keleti részén, 5 km távolságra fekvő Székelybós falú is.
Koronkát átszeli egy kissebb patakocska, amelynek a neve Vácmán patak.

Területe ősidők óta lakott. A falu határában őskori és római leleteket találtak. Közelében feküdt a középkori Sárvári nevű falu, amely a 16. században pusztult el, míg Kisernyét a török pusztította el 1661-ben. A települést 1332-ben Korunka néven említik először.

Látnivalók:

 • Református temploma 1769 és 1778 között épült, tornya 1793-ből való. A korábbi templomot magas védőfalak övezték, melyeket 1769-ben bontottak le.
 • A Toldalagi-kastélyt 1830 körül Toldalagi Ferenc építtette a régebbi 17. századi kastély helyére, amely 1630-ban már állott. Egykor gazdag 10 000 kötetes könyvtára volt, melyből 1944-ben 2343 régi kötetet sikerült megmenteni.
 • A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem épülete, amelyet 2005-ben adtak át.


Szálláshelyek - Koronka

Gasztronómia - Koronka

Szolgáltatások - Koronka

Látnivalók - Koronka

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Koronka

Koronka lakói szabad székelyek és román jobbágyok voltak évszázadokon át.