loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
     

    Bekecs Néptáncegyüttes - Fehér foltok

    NYÁRÁDMENTÉN

    Eremitu (Nyárádremete)

    GPS: 46.6596137, 24.9245905

    mutasd a térképen

    Tel.

    E-mail:    ̶

    üzenet küldése

    Település: Eremitu (Nyárádremete)

    Helyszín: Str. Principală, Nr. 547 (Művelődési otthon Nyárádremete)

    Időpont: 2019 December 07 - 2019 December 07

    Program: Sz: 18:00 - 19:30

    Esemény szervezője: Primăria Eremitu

    Kapcsolattartó személy neve: Bakó Piroska, Péterfi Csilla

    Bekecs Néptáncegyüttes - Fehér foltok

    Általános bemutató - Bekecs Néptáncegyüttes - Fehér foltok Eremitu (Nyárádremete)





    2019 december 7-én a Nyárádremetei Kultúrotthonban mutatja be legújabb táncszínházi előadását a Bekecs Néptáncegyüttes.

    Az előadás este 6-tól tekinthető meg!

    A belépés díjtalan!



    A Fehér foltok című előadás egy táncszínházi kalandozás, amely dramatikus színházi képek által nyújt betekintést az erdélyi magyarság jelenkori és múltbéli létének megpróbáltatásaiba. A fehér szín a tisztaság, egyszerűség, kötelességtudat, és a hűség szimbóluma – a fekete színnel ellentétben – leginkább pozitív jelentéstartalmat hordoz. A mi szemléletünkben a sok rosszban a kevés jót, vagy a sikeres újrakezdést jelenti.
    A két szín dominanciája és ellentéte emeli ki a szórvány és tömbmagyarság foltszerű életterét. Az alkotók a táncszínházban, és a kortárs néptáncban használt mozgásformákat ötvözik látványos és modern színházi megoldásokkal. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésével az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi idilli állapot bemutatására, amivel párhuzamosan jelennek meg a színen jelenünket megrázó történések, események.
    A fehér foltok továbbá jelentik a kevésbé ismert falvak, tájegységek tánc- és zenehagyományainak (Bodonkút, Bogártelke, Elek, Gyergyóremete, Keményfok, Kide, Nadab, Nádaspapfalva, Orotva) használatát, amelyek közül kivételt képez Magyarpalatka.

    Dramaturg: Tapasztó Ernő
    Zenei szerkesztő: Koncz Gergely
    Rendező-koreográfus: Farkas Tamás és Farkas Ágnes 

    what's nearby
    Keresés a vonzáskörzetben
    • szálláshelyek
    • gasztronómia
    • szolgáltatások
    • látnivalók
    • események
    • programajánlatok
    • túraútvonalak
    lorem ipsum
    lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
    lorem ipsum

    loading ...

    Bekecs Néptáncegyüttes - Fehér foltok

    2019 december 7-én a Nyárádremetei Kultúrotthonban mutatja be legújabb táncszínházi előadását a Bekecs Néptáncegyüttes.Az előadás este 6-tól tekinthető meg!A belépés díjtalan!A Fehér foltok című előadás egy táncszínházi kalandozás, amely dramatikus színházi képek által nyújt betekintést az erdélyi magyarság jelenkori és múltbéli létének megpróbáltatásaiba. A fehér szín a tisztaság, egyszerűség, kötelességtudat, és a hűség szimbóluma – a fekete színnel ellentétben – leginkább pozitív jelentéstartalmat hordoz. A mi szemléletünkben a sok rosszban a kevés jót, vagy a sikeres újrakezdést jelenti. A két szín dominanciája és ellentéte emeli ki a szórvány és tömbmagyarság foltszerű életterét. Az alkotók a táncszínházban, és a kortárs néptáncban használt mozgásformákat ötvözik látványos és modern színházi megoldásokkal. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésével az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi idilli állapot bemutatására, amivel párhuzamosan jelennek meg a színen jelenünket megrázó történések, események. A fehér foltok továbbá jelentik a kevésbé ismert falvak, tájegységek tánc- és zenehagyományainak (Bodonkút, Bogártelke, Elek, Gyergyóremete, Keményfok, Kide, Nadab, Nádaspapfalva, Orotva) használatát, amelyek közül kivételt képez Magyarpalatka. Dramaturg: Tapasztó ErnőZenei szerkesztő: Koncz GergelyRendező-koreográfus: Farkas Tamás és Farkas Ágnes