loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
   

  Bekecs Néptáncegyüttes - Fehér foltok

  NYÁRÁDMENTÉN

  Eremitu (Nyárádremete)

  GPS: 46.6596137, 24.9245905

  mutasd a térképen

  Tel.

  E-mail:    ̶

  üzenet küldése

  Település: Eremitu (Nyárádremete)

  Helyszín: Str. Principală, Nr. 547 (Művelődési otthon Nyárádremete)

  Időpont: 2019 December 07 - 2019 December 07

  Program: Sz: 18:00 - 19:30

  Esemény szervezője: Primăria Eremitu

  Kapcsolattartó személy neve: Bakó Piroska, Péterfi Csilla

  Bekecs Néptáncegyüttes - Fehér foltok

  Általános bemutató - Bekecs Néptáncegyüttes - Fehér foltok Eremitu (Nyárádremete)

  2019 december 7-én a Nyárádremetei Kultúrotthonban mutatja be legújabb táncszínházi előadását a Bekecs Néptáncegyüttes.

  Az előadás este 6-tól tekinthető meg!

  A belépés díjtalan!  A Fehér foltok című előadás egy táncszínházi kalandozás, amely dramatikus színházi képek által nyújt betekintést az erdélyi magyarság jelenkori és múltbéli létének megpróbáltatásaiba. A fehér szín a tisztaság, egyszerűség, kötelességtudat, és a hűség szimbóluma – a fekete színnel ellentétben – leginkább pozitív jelentéstartalmat hordoz. A mi szemléletünkben a sok rosszban a kevés jót, vagy a sikeres újrakezdést jelenti.
  A két szín dominanciája és ellentéte emeli ki a szórvány és tömbmagyarság foltszerű életterét. Az alkotók a táncszínházban, és a kortárs néptáncban használt mozgásformákat ötvözik látványos és modern színházi megoldásokkal. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésével az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi idilli állapot bemutatására, amivel párhuzamosan jelennek meg a színen jelenünket megrázó történések, események.
  A fehér foltok továbbá jelentik a kevésbé ismert falvak, tájegységek tánc- és zenehagyományainak (Bodonkút, Bogártelke, Elek, Gyergyóremete, Keményfok, Kide, Nadab, Nádaspapfalva, Orotva) használatát, amelyek közül kivételt képez Magyarpalatka.

  Dramaturg: Tapasztó Ernő
  Zenei szerkesztő: Koncz Gergely
  Rendező-koreográfus: Farkas Tamás és Farkas Ágnes 

  what's nearby
  Keresés a vonzáskörzetben
  • szálláshelyek
  • gasztronómia
  • szolgáltatások
  • látnivalók
  • események
  • programajánlatok
  • túraútvonalak
  lorem ipsum
  lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
  lorem ipsum

  loading ...

  Bekecs Néptáncegyüttes - Fehér foltok

  2019 december 7-én a Nyárádremetei Kultúrotthonban mutatja be legújabb táncszínházi előadását a Bekecs Néptáncegyüttes.Az előadás este 6-tól tekinthető meg!A belépés díjtalan!A Fehér foltok című előadás egy táncszínházi kalandozás, amely dramatikus színházi képek által nyújt betekintést az erdélyi magyarság jelenkori és múltbéli létének megpróbáltatásaiba. A fehér szín a tisztaság, egyszerűség, kötelességtudat, és a hűség szimbóluma – a fekete színnel ellentétben – leginkább pozitív jelentéstartalmat hordoz. A mi szemléletünkben a sok rosszban a kevés jót, vagy a sikeres újrakezdést jelenti. A két szín dominanciája és ellentéte emeli ki a szórvány és tömbmagyarság foltszerű életterét. Az alkotók a táncszínházban, és a kortárs néptáncban használt mozgásformákat ötvözik látványos és modern színházi megoldásokkal. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésével az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi idilli állapot bemutatására, amivel párhuzamosan jelennek meg a színen jelenünket megrázó történések, események. A fehér foltok továbbá jelentik a kevésbé ismert falvak, tájegységek tánc- és zenehagyományainak (Bodonkút, Bogártelke, Elek, Gyergyóremete, Keményfok, Kide, Nadab, Nádaspapfalva, Orotva) használatát, amelyek közül kivételt képez Magyarpalatka. Dramaturg: Tapasztó ErnőZenei szerkesztő: Koncz GergelyRendező-koreográfus: Farkas Tamás és Farkas Ágnes