loading ...
DESCOPERĂ
Destinaţii
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en
acum
azi
mâine
poimâine
 • ×
  activităţi
 • evenimente
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

menu 226 menugroup

Servicii turistice

Timp liber, distracţie

Oferte turistice

Găleşti
VALEA NIRAJULUI

Știai că?

Despre - Găleşti

Comuna Găleşti se află pe partea mediană a Văii Nirajului, de ambele părţi ale malului, la aproximativ 24 de kilometri de Târgu-Mureş, la 345 m înălţime faţă de nivelul mării. Primele date despre localitate apar în registrul din 1567. Dintr-un registru militar întocmit în anii 1600 reiese faptul că locuitorii aveau statutul de secui liberi, precum şi că cele mai înstărite familii din localitate erau Szentiványi şi Ózdi. Istoria localităţii este strâns legată de istoria familiei Szentiványi. Un membru al acestei familii, pe numele György, era vicevoievodul Ardealului în timpul domniei regelui Matia Corvin. Fiul lui György, Zsigmond, a construit curia Szentiványi la Găleşti, în 1501, clădire în care actualmente funcţionează primăria comunei.

Comuna este străbătută de râul Niraj, este înconjurată de dealuri, păduri cu un bogat fond cinegetic (căprioare, mistreţi, vulpi, iepuri, fazane).

Potrivit tradiţiei pe unul din dealurile înconjurătoare se află o mănăstire, ceea ce pare a fi demonstrat prin cele câteva rămăşiţe de edificii şi de clopote ieşite la iveală.

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Găleşti

Comuna Găleşti este străbătută de râul Niraj, este înconjurată de dealuri, păduri cu un bogat fond cinegetic (căprioare, mistreţi, vulpi, iepuri, fazane).