loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Farsangi bál Jedden, az idősek szervezésében

Vissza a hírekhez

Népszokások, hagyományok felelevenítésére, megtartására irányuló farsangi mulatságot szerveztek kedd délután a jeddi nyugdíjas klub tagjai, a helyi gyülekezeti házban.

 Az eseményen nagyjából hatvanan vettek részt, a helyiek mellett Marosvásárhelyről, Marosszentkirályról és Marosszentgyörgyről is érkeztek vendégek.

“Régen is szoktak különféle bálokat szervezni itt Jedden, ezért úgy gondoltam, ahhoz, hogy mindezt tovább tudjuk vinni, most megszervezzük ezt a bizonyos farsangi találkozót, délutáni bált, megtisztelve egymást egymást. Igyekeztünk mindenkit megszólítani az eseményünkkel, úgy fiatalt, mint az időseket. A nyugdíjas klubunk egy éve alakult ugyan, de szeretnénk újból hagyományt teremteni, különféle eseményeken részt venni, szervezni” – nyilatkozta portálunknak Dávid Béla, főszervező, majd hozzátette –“ Nagyon örülölök, hogy mindenki aki úgy érezte, hogy felelőssége van az öregekért és tudja tisztelni őket, az mindenki itt van”.

Az eseményen Ábrám Tibor és Szekeres Vígh Ágnes alapozták meg a jó hangulatot, de a tombola és ajándékozások is helyet kaptak a délután folyamán.

A Jeddi Önkéntes Szervezet hímzett kötényekkel lepte meg az időseket, nem is akármilyen céllal:

“A tavaly a Marosvásárhelyi Magányosok Klubja által megszervezett gulyásfőző versenyen a Jeddi Nyugdíjas Klub csak második helyezést kapott, mert egy kellékük hiányzott. Úgy gondoltuk, hogy most meglepjük őket 24 darab kalocsai hímzésű köténnyel, ezzel is támogatva őket tevékenyégeikben, örömet szerezve nekik” – mesélte Adorján Attila Nimród, az Önkéntes Szervezet elnöke.

A konyhai kiegészítő mellett egy szájhigiénés csomagot is kaptak Adorján Szakács Júlia Kinga fogorvosnő jóvoltából.

Az esemény nemcsak szorakozási lehetőség gyanánt jött létre, a kezdeményezők kulturális felélesztés címén is emlegették, hangsúlyozva az itt élők összefogásának, összegyűjtésének jelentősségét. 

 

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Farsangi bál Jedden, az idősek szervezésében

Népszokások, hagyományok felelevenítésére, megtartására irányuló farsangi mulatságot szerveztek kedd délután a jeddi nyugdíjas klub tagjai, a helyi gyülekezeti házban.  Az eseményen nagyjából hatvanan vettek részt, a helyiek mellett Marosvásárhelyről, Marosszentkirályról és Marosszentgyörgyről is érkeztek vendégek. “Régen is szoktak különféle bálokat szervezni itt Jedden, ezért úgy gondoltam, ahhoz, hogy mindezt tovább tudjuk vinni, most megszervezzük ezt a bizonyos farsangi találkozót, délutáni bált, megtisztelve egymást egymást. Igyekeztünk mindenkit megszólítani az eseményünkkel, úgy fiatalt, mint az időseket. A nyugdíjas klubunk egy éve alakult ugyan, de szeretnénk újból hagyományt teremteni, különféle eseményeken részt venni, szervezni” – nyilatkozta portálunknak Dávid Béla, főszervező, majd hozzátette –“ Nagyon örülölök, hogy mindenki aki úgy érezte, hogy felelőssége van az öregekért és tudja tisztelni őket, az mindenki itt van”. Az eseményen Ábrám Tibor és Szekeres Vígh Ágnes alapozták meg a jó hangulatot, de a tombola és ajándékozások is helyet kaptak a délután folyamán. A Jeddi Önkéntes Szervezet hímzett kötényekkel lepte meg az időseket, nem is akármilyen céllal: “A tavaly a Marosvásárhelyi Magányosok Klubja által megszervezett gulyásfőző versenyen a Jeddi Nyugdíjas Klub csak második helyezést kapott, mert egy kellékük hiányzott. Úgy gondoltuk, hogy most meglepjük őket 24 darab kalocsai hímzésű köténnyel, ezzel is támogatva őket tevékenyégeikben, örömet szerezve nekik” – mesélte Adorján Attila Nimród, az Önkéntes Szervezet elnöke. A konyhai kiegészítő mellett egy szájhigiénés csomagot is kaptak Adorján Szakács Júlia Kinga fogorvosnő jóvoltából. Az esemény nemcsak szorakozási lehetőség gyanánt jött létre, a kezdeményezők kulturális felélesztés címén is emlegették, hangsúlyozva az itt élők összefogásának, összegyűjtésének jelentősségét.