loading ...
DISCOVER
Destination
BOOK
Do you need HELP?  
Non-binding enquiry
Non-binding enquiry
EN
ro hu en
     

    Ember az embertelenségben

    NIRAJ VALLEY

    Eremitu

    GPS: 46.630991, 24.878003

    show on map

    Tel.

    E-mail:    ̶

    send message

    City: Eremitu

    Location: Str. Călugăreni, Nr. 143 (Barn Theatre)

    Period: June 30 2019 - June 30 2019

    Program: Sa: 20:00 - 21:00

    Organizer: Bekecs Néptáncegyüttes

    Contact person: Benő Barna

    Ember az embertelenségben

    Presentation - Ember az embertelenségben Eremitu

    A 20. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán. A Kárpát-medence népei, ezen belül magyar, székely és csángó közösségek szellemi, lelki épségét tépázta meg a háború. Emberi sorsok pecsételődtek meg a vér, a veszteség és a gyász alatt. Szűkebb környezetünkben, családjainkban személyes emlékeket őrzünk ezekből az időkből. 
    Az egyszerű, mindenkori emberek közt van, aki sorsának meghatározó fordulataira nem kíván emlékezni, aki nem szívesen vall a borzalmakról, de olyanok is akadnak, akik éppen a veszteségből megerősödve építették újra életük morzsáiból a jelent és adták tovább bizakodással az életbe vetett örök hitet gyermekeiknek, leszármazottaiknak. 
    Előadásunkkal azok előtt szeretnénk tisztelegni, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik egy jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, kitartásról, hitről.
    Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolunk a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, célunk inkább a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel pedig szélesíteni kívánjuk ezt a személyessé tételt.

    Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba Zsolt
    Jelmez: Cs. Kiss Zsuzsanna
    Díszlet: Csíki Csaba
    Dramaturg: Prezsmer Boglárka
    A rendező asszisztense: Benő Barna-Zsolt
    Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs
    Látvány, animáció: Ferencz Hunor
    Előadók: Bekecs Néptáncegyüttes és meghívott művészek
    Fény, hang: Kovács Andor



    Az előadást megelőzően a nyárádremetei gyerekek szereplését is megtekinthetjük 



    what's nearby
    Search nearby
    • accomodations
    • gastronomy
    • services
    • attractions
    • events
    • recreational activities
    • trails
    lorem ipsum
    lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
    lorem ipsum

    loading ...

    Ember az embertelenségben

    A 20. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán. A Kárpát-medence népei, ezen belül magyar, székely és csángó közösségek szellemi, lelki épségét tépázta meg a háború. Emberi sorsok pecsételődtek meg a vér, a veszteség és a gyász alatt. Szűkebb környezetünkben, családjainkban személyes emlékeket őrzünk ezekből az időkből. Az egyszerű, mindenkori emberek közt van, aki sorsának meghatározó fordulataira nem kíván emlékezni, aki nem szívesen vall a borzalmakról, de olyanok is akadnak, akik éppen a veszteségből megerősödve építették újra életük morzsáiból a jelent és adták tovább bizakodással az életbe vetett örök hitet gyermekeiknek, leszármazottaiknak. Előadásunkkal azok előtt szeretnénk tisztelegni, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik egy jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, kitartásról, hitről.Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolunk a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, célunk inkább a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel pedig szélesíteni kívánjuk ezt a személyessé tételt.Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba ZsoltJelmez: Cs. Kiss ZsuzsannaDíszlet: Csíki CsabaDramaturg: Prezsmer BoglárkaA rendező asszisztense: Benő Barna-ZsoltZenei szerkesztő: Molnár SzabolcsLátvány, animáció: Ferencz HunorElőadók: Bekecs Néptáncegyüttes és meghívott művészekFény, hang: Kovács AndorAz előadást megelőzően a nyárádremetei gyerekek szereplését is megtekinthetjük