loading ...
DISCOVER
Destination
BOOK
Do you need HELP?  
Non-binding enquiry
Non-binding enquiry
EN
ro hu en
   

  Ember az embertelenségben

  NIRAJ VALLEY

  Eremitu

  GPS: 46.630991, 24.878003

  show on map

  Tel.

  E-mail:    ̶

  send message

  City: Eremitu

  Location: Str. Călugăreni, Nr. 143 (Barn Theatre)

  Period: June 30 2019 - June 30 2019

  Program: Sa: 20:00 - 21:00

  Organizer: Bekecs Néptáncegyüttes

  Contact person: Benő Barna

  Ember az embertelenségben

  Presentation - Ember az embertelenségben Eremitu

  A 20. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán. A Kárpát-medence népei, ezen belül magyar, székely és csángó közösségek szellemi, lelki épségét tépázta meg a háború. Emberi sorsok pecsételődtek meg a vér, a veszteség és a gyász alatt. Szűkebb környezetünkben, családjainkban személyes emlékeket őrzünk ezekből az időkből. 
  Az egyszerű, mindenkori emberek közt van, aki sorsának meghatározó fordulataira nem kíván emlékezni, aki nem szívesen vall a borzalmakról, de olyanok is akadnak, akik éppen a veszteségből megerősödve építették újra életük morzsáiból a jelent és adták tovább bizakodással az életbe vetett örök hitet gyermekeiknek, leszármazottaiknak. 
  Előadásunkkal azok előtt szeretnénk tisztelegni, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik egy jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, kitartásról, hitről.
  Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolunk a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, célunk inkább a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel pedig szélesíteni kívánjuk ezt a személyessé tételt.

  Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba Zsolt
  Jelmez: Cs. Kiss Zsuzsanna
  Díszlet: Csíki Csaba
  Dramaturg: Prezsmer Boglárka
  A rendező asszisztense: Benő Barna-Zsolt
  Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs
  Látvány, animáció: Ferencz Hunor
  Előadók: Bekecs Néptáncegyüttes és meghívott művészek
  Fény, hang: Kovács Andor  Az előadást megelőzően a nyárádremetei gyerekek szereplését is megtekinthetjük   what's nearby
  Search nearby
  • accomodations
  • gastronomy
  • services
  • attractions
  • events
  • recreational activities
  • trails
  lorem ipsum
  lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
  lorem ipsum

  loading ...

  Ember az embertelenségben

  A 20. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán. A Kárpát-medence népei, ezen belül magyar, székely és csángó közösségek szellemi, lelki épségét tépázta meg a háború. Emberi sorsok pecsételődtek meg a vér, a veszteség és a gyász alatt. Szűkebb környezetünkben, családjainkban személyes emlékeket őrzünk ezekből az időkből. Az egyszerű, mindenkori emberek közt van, aki sorsának meghatározó fordulataira nem kíván emlékezni, aki nem szívesen vall a borzalmakról, de olyanok is akadnak, akik éppen a veszteségből megerősödve építették újra életük morzsáiból a jelent és adták tovább bizakodással az életbe vetett örök hitet gyermekeiknek, leszármazottaiknak. Előadásunkkal azok előtt szeretnénk tisztelegni, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik egy jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, kitartásról, hitről.Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolunk a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, célunk inkább a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel pedig szélesíteni kívánjuk ezt a személyessé tételt.Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba ZsoltJelmez: Cs. Kiss ZsuzsannaDíszlet: Csíki CsabaDramaturg: Prezsmer BoglárkaA rendező asszisztense: Benő Barna-ZsoltZenei szerkesztő: Molnár SzabolcsLátvány, animáció: Ferencz HunorElőadók: Bekecs Néptáncegyüttes és meghívott művészekFény, hang: Kovács AndorAz előadást megelőzően a nyárádremetei gyerekek szereplését is megtekinthetjük