FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
   

  Rorate caeli

  NYÁRÁD MENTE

  Eremitu (Nyárádremete)

  GPS: 46.6596137, 24.9245905

  mutasd a térképen

  Tel.

  E-mail:    ̶

  üzenet küldése

  Település: Eremitu (Nyárádremete)

  Helyszín: Str. Principală, Nr. , 300 (Római Katolikus Templom és Plébánia)

  Időpont: 2018 November 26 - 2018 December 22

  Program: H: 7:00 - 7:30, K: 7:00 - 7:30, Sz: 7:00 - 7:30, Cs: 7:00 - 7:30, P: 7:00 - 7:30, Sz: 7:00 - 7:30

  Rorate caeli

  Általános bemutató - Rorate caeli Eremitu (Nyárádremete)

  Advent első vasárnapjával három időszak veszi kezdetét: a keresztény egyházi év, a karácsonyi ünnepkör és az adventi időszak. Elterjedt szokás a hétköznapokon a hajnali mise, azaz rorate tartása, melyben különös hangsúlyt kap Szűz Mária tisztelete és a kisjézus megszületését megelőző várakozás. Elnevezése a „Rorate coeli de super”, azaz Harmatozzatok, egek, onnan fentről kezdetű ének kezdő szavaiból ered.

  Ezeknek a miséknek a fény ad sajátságos, egyedülálló hangulatot, hiszen különösen a hideg és sötét téli időszakban indul meg az ember annak keresésére.

  Mindenki elmondhatja, hogy az életünk néha bizony sötét zugokba vezet és amikor úgy érezzük, hogy messze van tőlünk az isten, akkor egy kicsit sötétebb az életünk, ezért ebben a hajnali sötét időszakban kelünk fel, hogy megkeressük a fényt, megkeressük az istent, aki közeledik hozzánk, aki meg akarja gyújtani szívünk lámpását, hogy világosságot tegyünk az életünkben, környezetünkben. Talán a liturgikus év egyik legszebb ideje az advent, márcsak azért is, mert gyönyörű befejezése van: a Karácsony, Krisztus születése koronázza meg.

  A roráté azt jelenti, hogy az ember már nagyon korán elkezdi keresni az istent, merthogy az isten már öröktől fogva keresi az embert. Ez a hajnali felkelés a virrasztás egyik jele, ez az évente visszatérő adventi várakozásnak a lényege, várunk az Úr Jézus második eljövetelére.

  Deményházán reggel hatkor kezdődnek a roráte szentmisék.a A községközpontban, Nyárádremetén, reggel hét órakor kezdődnek a roráték, melyen szintén részt vesznek úgy a fiatal, mint az idősebb generációk szülöttei. 

  what's nearby
  Keresés a vonzáskörzetben
  • szálláshelyek
  • gasztronómia
  • szolgáltatások
  • látnivalók
  • események
  • programajánlatok
  • túraútvonalak
  lorem ipsum
  lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
  lorem ipsum

  loading ...

  Rorate caeli

  Advent első vasárnapjával három időszak veszi kezdetét: a keresztény egyházi év, a karácsonyi ünnepkör és az adventi időszak. Elterjedt szokás a hétköznapokon a hajnali mise, azaz rorate tartása, melyben különös hangsúlyt kap Szűz Mária tisztelete és a kisjézus megszületését megelőző várakozás. Elnevezése a „Rorate coeli de super”, azaz Harmatozzatok, egek, onnan fentről kezdetű ének kezdő szavaiból ered. Ezeknek a miséknek a fény ad sajátságos, egyedülálló hangulatot, hiszen különösen a hideg és sötét téli időszakban indul meg az ember annak keresésére. Mindenki elmondhatja, hogy az életünk néha bizony sötét zugokba vezet és amikor úgy érezzük, hogy messze van tőlünk az isten, akkor egy kicsit sötétebb az életünk, ezért ebben a hajnali sötét időszakban kelünk fel, hogy megkeressük a fényt, megkeressük az istent, aki közeledik hozzánk, aki meg akarja gyújtani szívünk lámpását, hogy világosságot tegyünk az életünkben, környezetünkben. Talán a liturgikus év egyik legszebb ideje az advent, márcsak azért is, mert gyönyörű befejezése van: a Karácsony, Krisztus születése koronázza meg. A roráté azt jelenti, hogy az ember már nagyon korán elkezdi keresni az istent, merthogy az isten már öröktől fogva keresi az embert. Ez a hajnali felkelés a virrasztás egyik jele, ez az évente visszatérő adventi várakozásnak a lényege, várunk az Úr Jézus második eljövetelére. Deményházán reggel hatkor kezdődnek a roráte szentmisék.a A községközpontban, Nyárádremetén, reggel hét órakor kezdődnek a roráték, melyen szintén részt vesznek úgy a fiatal, mint az idősebb generációk szülöttei.